Blog posts

UWAGA KONKURS „Dietetyczne przekąski z olejem rzepakowym”!

UWAGA KONKURS „Dietetyczne przekąski z olejem rzepakowym”!

PRZEPISY

Domowe chipsy z jarmużu, kontra chipsy do jakich jesteśmy przyzwyczajeni – dla mnie te pierwsze wygrywają na każdym poziomie. Świetnie smakują w każdej sytuacji. Przyrządzajcie i wcinajcie bez wyrzutów sumienia! A w międzyczasie zapraszam do konkursu 🙂

O zaletach takiej przekąski można by się długo rozpisywać, dlatego mam dla Was świetne zadanie i konkurs!

IMG_5335A

Przygotuj własną dietetyczną przekąskę z olejem rzepakowym i wyślij wraz ze zdjęciem na adres: konkurs.martynabanasiak@gmail.com

Wybierzemy 5 najciekawszych wypowiedzi, które nagrodzimy.

Do wygrania:

Pierwsze miejsce: rower damski Le Grand Virginia 2

Nagrody pocieszenia dla 4 wyróżnionych to kosze piknikowe

Przepisy można zgłaszać w dniach 20 maja – 3 czerwca 2016 roku.

Pełen regulamin możecie znaleźć tutaj: Regulamin konkursu.

Przechwytywanie grafika FB

Smaczne i dietetyczne przekąski – jak zrobić chipsy z jarmużu?
IMG_5251Jeśli szukacie inspiracji, przeczytajcie moją propozycję JJak wiecie, najlepiej smakują pierwsze kęsy… Przez lata przyzwyczajaliśmy się do tego, że podjadamy w różnych sytuacjach np. podczas przyjęcia u znajomych, oglądania ulubionego serialu, czy ploteczek z przyjaciółkami… Nie trzeba rezygnować ze wszystkich przyjemności, można stworzyć ich lepszą wersję. Sprawdźcie przepis na chipsy z jarmużu, a na końcu mam dla Was świetny konkurs! 🙂

 

logo-rzepak

Kampania „Pokochaj olej rzepakowy!”, która jest realizowana przy wsparciu Unii Europejskiej oraz Rzeczpospolitej Polskiej cały czas trwa. Z dumą biorę udział w projekcie – warto wiedzieć, dlaczego używać naszego rodzimego produktu.

Co warto podkreślać, olej rzepakowy ma najkorzystniejszy skład kwasów tłuszczowych spośród innych olejów roślinnych, na przykład zawiera najmniej niekorzystnych nasyconych kwasów tłuszczowych, porównując do oliwy z oliwek czy oleju słonecznikowego, ta zawartość jest dwukrotnie niższa.

Jego ewidentną zaletą jest dobra wytrzymałość na zmiany termiczne zachodzące podczas smażenia czy pieczenia, właśnie dlatego świetnie nadaje się do przyrządzenia naszych chipsów.

IMG_5334

Przepis na CHIPSY Z JARMUŻU

Składniki:

– jarmuż

– przyprawy (czosnek, papryka słodka, chilli, ewentualnie sól)

– olej rzepakowy

Przygotowanie:

Ulubione przyprawy mieszamy z łyżką oleju rzepakowego (można ominąć sól-spróbujcie chipsy po upieczeniu i dopiero wtedy posmakujcie czy jej potrzebujecie). Jarmuż myjemy i suszymy, kolejno dokładnie obtaczamy w przyprawach. Rozkładamy go na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.

Powodzenia! 🙂

IMG_5317

IMG_5307

IMG_5337

IMG_5338

IMG_5354

 

ENJOY_pasek

 

 

About the author

Martyna Banasiak
Cześć, miło mi Cię widzieć! Blogować zaczęłam 3 lata temu, wtedy założyłam największego w Polsce bloga o psychodietetyce i zdrowym stylu życia Psychodietka.pl, w marcu tego roku dokonałam rebrandingu i działam pod swoim nazwiskiem na MartynaBanasiak.pl, rozszerzyłam też tematykę bloga. Możesz zobaczyć i posłuchać mnie na kanale na YouTube. Moje filmy mają około 2 000 000 wyświetleń (WOW!), uwielabiam to miejsce, może Tobie też się spodoba. Nie zastanawiam się nad tym, czy bardziej czuje się blogerem, czy youtuberem, po prostu robię dobre rzeczy, bo wiem, że tak można zdziałać najwięcej i najlepiej.