Blog posts

UNCLE BEN’S LIGHT, czyli LEKKI sos słodko-kwaśny

UNCLE BEN’S LIGHT, czyli LEKKI sos słodko-kwaśny

Uncategorized
Pamiętacie smak sosu Uncle Ben’s, albo chociaż reklamę? Otóż (ku memu zdziwieniu, bo wcale tego nie zakładałam) udało się go odtworzyć… Jeśli lubicie połączenie słodko-kwaśnego smaku, ten przepis jest dla Was. Banalnie prosty w wykonaniu. 

LEKKI sos słodko-kwaśny, czyli UNCLE BEN’S LIGHT

 ( domowe “ANKUBENS”)


czas: 25 min.
łatwe
Wykonanie:
Cebulę kroimy na plasterki, resztę warzyw według własnego “widzimisię”. Podlewamy do połowy wodą, solimy i gotujemy do miękkości – około 15-20 minut. 
Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i łyżeczkę octu jabłkowego – gotujemy jeszcze 5 minut. 
Sos smakuje naprawdę świetnie – można go wykorzystać na ciepło do kasz, makaronów, spaghetti, mięs (można dokroić do niego np. kurczaka) jak i na zimno jako “keczup”. Osobiście uważam, że im więcej cebuli, tym smaczniejszy.  🙂

About the author

Martyna Banasiak
Cześć, miło mi Cię widzieć! Blogować zaczęłam 3 lata temu, wtedy założyłam największego w Polsce bloga o psychodietetyce i zdrowym stylu życia Psychodietka.pl, w marcu tego roku dokonałam rebrandingu i działam pod swoim nazwiskiem na MartynaBanasiak.pl, rozszerzyłam też tematykę bloga. Możesz zobaczyć i posłuchać mnie na kanale na YouTube. Moje filmy mają około 2 000 000 wyświetleń (WOW!), uwielabiam to miejsce, może Tobie też się spodoba. Nie zastanawiam się nad tym, czy bardziej czuje się blogerem, czy youtuberem, po prostu robię dobre rzeczy, bo wiem, że tak można zdziałać najwięcej i najlepiej.